Algemene Muzikale Vorming

Nieuwe leden die nog geen instrument bespeeld hebben en ook geen theoretische kennis hebben, starten met een cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV).

In 2013 is met een nieuwe manier gestart. Op de basischool is een hele klas tijdens de AMV-cursus spelenderwijs de basis van het notenbeeld bijgebracht. Vanaf april kunnen ze vervolgens kiezen of ze op een, zelf gekozen, instrument door willen gaan. Tegen een lichte vergoeding krijgt deze jeugd dan gedurende de rest van het schooljaar groepsles. Het gekozen instrument krijgen ze in bruikleen.
Er wordt “meegekeken” welk instrument het meest geschikt is, uiteraard in overleg met de betreffende leerling. De verdere opleiding wordt verzorgd door deskundige opleiders.

amv-groep2009-1

In het najaar repeteert de groep verder onder de deskundige leiding van dirigent Jef vd Sande. Na hun repetitie kunnen ze nog even een blik werpen op de repetitie van:

Animato

logo Animato

Animato is het Opleidingsorkest van Fanfare E.M.M. uit Elshout. Dit orkest bestaat uit leerlingen die zijn doorgestroomd. Ze blijven hier totdat ze het A-diploma HAFABRA hebben gehaald en ook deel kunnen gaan nemen aan het Fanfare-orkest. De repetities zijn beide op dezelfde avond, namelijk op de woensdagavond. Gelukkig zijn er ook een aantal ervaren muzikanten die deze beginnende muzikanten ondersteunen.

Doel van onze opleidingsorkesten

Het belangrijkste doel van het Opleidingsorkest Animato is het leren samenspelen. Uiteraard staat hierbij ons motto “Plezier in muziek” voorop. We spelen diverse stijlen muziek zoals pop, rock, licht klassiek en daarnaast ook muziek, dat bekend is van de Efteling.
Uiteraard laten de muzikanten van Animato ook graag aan anderen horen wat ze ingestudeerd hebben. Ze treden dan ook diverse malen per jaar op zoals de jaarlijkse voorspeelochtend, het Kerstconcert in zorgcentrum De Zandley en ze laten ze zich horen op de Midzomerochtend/ -middag of -avond. Verder wordt geprobeerd een jaarlijks Trio-concert te organiseren, samen met twee gelijkwaardige orkesten uit de regio.
In 2006 heeft Animato een mini-Promconcert georganiseerd met een heuse popband.
2007 stond in het teken van de ouderen.
Animato heeft in diverse zorgcentra optredens verzorgd.
In 2008 en 2010 hebben ze deelgenomen aan het festival “De jeugd heeft de toekomst” in Engelen.
In 2010 kwamen ze thuis met een welverdiende 2e prijs.

Sinds januari 2008 staat het Opleidingsorkest onder de enthousiaste leiding van Jef van der Sande. Samen met hem hopen de muzikanten nog heel lang veel plezier in muziek te hebben.
Meer informatie over de AMV-cursus of het opleidingsorkest Animato kunt U aanvragen door een email te sturen naar de Opleidingscommissie: opleidingscommissie [@] fanfare-emm-elshout.nl