Opleiding

Algemene Muzikale Vorming

De afgelopen jaren worden leerlingen op  de basisschool spelenderwijs ritmes en de basis van het notenschrift bijgebracht. Daarna kunnen ze kiezen op welk instrument ze door willen gaan. Tegen een kleine vergoeding krijgt deze jeugd dan gedurende de rest van het schooljaar groepsles. Het gekozen instrument krijgen ze in bruikleen. De verdere opleiding wordt verzorgd door gekwalificeerde docenten.

 

Animato

logo Animato

Animato is ons opleidingsorkest, samen met de harmonie uit Nieuwkuijk, waarin leerlingen leren spelen in groepsverband. Er zijn een aantal ervaren muzikanten die deze beginnende muzikanten ondersteunen. Ze spelen hier totdat het A-diploma behaald is. Daarna kunnen ze naar het Fanfare orkest. De repetities zijn, voor beide orkesten, steeds op de woensdagavond.

Het belangrijkste doel van het opleidingsorkest Animato is het leren samenspelen. Uiteraard staat hierbij ons motto “Plezier in muziek” voorop. We spelen diverse stijlen muziek zoals pop, rock, licht klassiek maar ook muziekjes van de Efteling.

Animato treedt diverse keren per jaar op zodat leerlingen leren voor publiek te spelen. Soms zelfs als solist!

Meer informatie over de opleiding kunt U aanvragen door een email te sturen naar de opleidingscommissie: opleidingscommissie@fanfare-emm-elshout.nl .