Waar een klein dorp groots in is

Fanfare EMM en koor Confetti-Marcanto brengen groots rockconcert

Het kleine dorp Elshout heeft wat met muziek. Er zijn vele carnavals muziekgroepen, diverse koren en een fanfare. Fanfare vereniging EMM en gemengd koor Confetti- Marcanto hebben afgelopen jaar de handen ineen geslagen voor een bijzonder rockconcert: Passion in Concert.

Passion in Concert is een rockopera. Iedereen kent zeker de film Jesus Christ Superstar welke eerst als musical op de planken werd gebracht in Londen en Broadway. Passion in Concert heeft een gelijkwaardig thema. Het stuk behandelt de laatste week uit het leven van Jezus. De rockopera beschrijft hoe Judas afstand neemt van Jezus, die de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen en te weinig op de goede daden die hij doet. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag als steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat. Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden. Pontius Pilatus, de Romeinse gouverneur van Judea, die zelf geen kwaad in Jezus ziet, ziet zich door de druk van het volk gedwongen Jezus te laten kruisigen. Het verhaal over Jezus wordt “vertelt” in 20 muziekstukken door muziekvereniging fanfare EMM, het gemengd vierstemmig koor Confetti-Marcanto, een aantal solisten en gastmuzikanten. Er wordt veel belangstelling verwacht voor dit grootse concert en daarom heeft men voor de uitvoering op 17 en 18 maart aanstaande gekozen voor de theaterzaal van de Voorste Venne te Drunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *