Passion in Concert

poster

Voor het eerst in de geschiedenis presenteren Fanfare EMM en Zangkoor Confetti-Marcanto de rockopera: “Passion in Concert”.

Passion in Concert is een rockopera. Iedereen kent zeker de film Jesus Christ Superstar welke later als musical op de planken gebracht werd in Londen en op Broadway. Passion in Concert heeft een gelijkaardig thema.

Het stuk behandelt de laatste week uit het leven van Jezus. De rockopera beschrijft hoe Judas afstand neemt van Jezus, die de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen en te weinig op de goede daden die hij doet.

Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag als steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat.

Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden. Pontius Pilatus, de Romeinse gouverneur van Judea, die zelf geen kwaad in Jezus ziet, ziet zich door de druk van het volk gedwongen Jezus te laten kruisigen.

EMM en Confetti-Marcanto hebben met buitengewoon veel plezier gewerkt aan de voorbereiding en zijn er dan ook van overtuigd dat u een onvergetelijke avond zult hebben.

Dirigenten: Jan van de Sanden en Mariëlle van de Sanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *