De Erfenis van Hendrik

hendrik Op zaterdag 8 november a.s. is het precies 100 jaar geleden dat de in Elshout in 1838 geboren kunstenaar Hendrik van der Geld in ’s-Hertogenbosch is overleden. Hij was een bekend beeldhouwer van religieuze werken en maakte in zijn atelier de gehele inrichting voor de Elshoutse kerk; hoofdaltaar, zijaltaren, kruisweg, biechtstoelen etc. Ook maakte hij kunstwerken voor de vele neogotische kerken die eind 19e en begin 20e eeuw gebouwd zijn. Voor de Bossche St. Jan maakte hij enkele altaren, een 100-tal beelden en deed hij veel restauratiewerk in zijn atelier aan De Oude Dieze
waar 25-30 mensen werkten.

De Heemkunde Onsenoort organiseert op die avond een bijzondere herdenkingsbijeenkomst in de Elshoutse kerk. Toon Groot zal in enkele lezingen, met een diapresentatie op groot scherm, vertellen over deze kunstenaar; zijn leven, zijn werk en zijn werk voor Elshout. Ook zal Toon vertellen over andere kunstwerken in deze kerk. De bijeenkomst zal worden ingeleid en gesloten door pastoor D. Hedebouw. Een muzikale omlijsting wordt gegeven door o.a.fanfare ‘Eendracht Maakt Macht’ en zangkoor Confetti Marcanto. Verder werken mee, de vendeliers van de OLV Schuts.

De bijeenkomst begint om half negen en zal ca. twee uren duren. De kosten voor deze bijeenkomst zijn €3,- p.p. en u moet zich vooraf aanmelden.

Dit kan telefonisch bij Toon Groot (0416-37585) of groot.r@home.nl,
Of bij het secretariaat (0416-320995) of per mail bestuur@hkkonsenoort.nl

Laat een reactie achter