Verslag weekend Grins

Na in de vakantie nogh een drietal repetities ingelast te hebben, hebben we, met een groot aantal leden van onze fanfare EMM in Oostenrijk een geweldig weekend gehad, in het kader van ons 125-jarig jubileum.

In alle vroegte (7.00 uur) vertrokken we afgelopen vrijdag met een kleine 40 man/vrouw in een comfortabele bus, uitgezwaaid door familie en zelfs kleinkinderen!

De sfeer zat er meteen al goed in, hoewel… het eerste uurtje was het nog ietwat rustig, maar daarná … Alleen maar gezellig!

Om 21.00 uur kwamen we uiteindelijk in Landal aan. Een prima hotel, waar we zelfs een eigen eetzaal kregen toebedeeld. Maar omdat het weer nog steeds erg zacht was (het was een dagje van 30 graden geweest) konden we buiten nog uren bijkomen van de lange rit.

Je gelooft het niet, maar de volgende dag was het slechts 12 graden buiten en … veel, heel veel regen! Op de bergtoppen was zelfs een winterse laag sneeuw gevallen!

’s Morgens togen we op naar Grins, waar we in een repetitieruimte van de Grinser Musikkapelle mochten repeteren. ’s Middags was men vrij om bijv. Landal te verkennen, te shoppen of de pracht natuur in te gaan. Regen of geen regen, men ging er op uit!

Na een vroeg dineetje weer op tijd naar Grins voor ons optreden, samen met de Grinser Musikkapelle.

Dat werd een heel unieke avond, waar we nog lang van zullen nagenieten! Het publiek was bijzonder enthousiast, maar het liep ook erg goed. De muziek zat er goed in, iedereen bracht z’n beste kunnen naar voren. Maar het publiek ging pas ‘helemaal uit hun dak’ toen we de ‘Andreas Hofer Marsch’ van Gustav Mahr bearb Hans Kliment ten gehore brachten. Wolfgang, onze Oostenrijk-kenner, wist dat dit goed zou aanslaan en dat was ook zeker zo! Het orkest (en aanhang!) zong de bijbehorende tekst mee. Ja, echt, het applaus met de ohh’s en ahh’s waren in de verre omtrek te horen! De avond kon echt niet meer kapot! Geweldig om mee te maken.

Na de pauze bracht de Grinser Musikkapelle diverse tiroler muziek ten gehore, waar wij op onze beurt natuurlijk weer enthousiast op reageerden en zo werd het een super-avond met een gevarieerd aanbod.

Maar de avond was zeker niet ten einde: daarna ging het feesten nog tot in de late uurtjes door en hebben we samen met leden van Grins veel plezier gemaakt.

Het zondagprogramma was opgedeeld in 2 groepen: de ‘jonkies’ (en daar voelden zich opeens heel veel EMM-ers bij!) gingen de bergen in o.a. voor een spektaculaire rodeltocht, terwijl de ‘oudjes’ een fantastische wandeltocht door het dal maakten. De ‘jonkies’ raakten maar niet uitgepraat over al dat ‘gaafs’!

’s Avonds, na ons dineetje, had de commissie een leuk spel bedacht, waar ook een tiental leden van de Grinser Musikkapelle aan deelnamen. Van te voren moest ieder groepje zelf een prijs verzinnen en dan blijkt maar weer hoe creatief men bij EMM kan zijn.
Maandagmorgen om 7.00 uur vertrokken we weer. De terugreis verliep sneller dan de heenreis en dus reden we tegen 20.00 uur weer Elshout in.
Op het eind van de rit waren er veel dankbetuigingen aan de commissie, aan de leden, en natuurlijk aan de buschauffeur! Och, wat waren we enthousiast over dit weekend, waar naast de .

Het was een weekend, waarbij de band onderling erg goed is versterkt, maar waarbij we helaas een paar leden moesten missen, die vanwege ziekte of anderzijds, verstek moesten laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *